Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 14 d’abril del 2014

MORAL I ESPORT "Oooh!!"

A classe hem vist, segons Arnold i la seua prespectiva racionalista, què és el moviment educatiu i els aprenentatges intrínsicament educatius. Ell en distingeix tres (en moviment): el coneixement pràctic, l'apreciació estètica i el raonament moral. En aquesta última és on jo he investigat un poc (tot i que li hem donat més importància al conèixement pràctic i menys importància a l'apreciació estètica, m'ha paregut interesant el tema de la moral) i he trobat 3 documents que ens podrien ajudar un poc més, o almenys a agafar una idea, de què tracta la moral en l'ambit esportiu.
Per a això hem de saber què és la moral: és una disciplina humana que determina com es comporten els essers humans segons "X" normes (deures, obligacions...). A partir d'ací, les persones decideixen les categories de ser bo o dolent, just o injust, adequat o inadequat, etc... atenent als seus judicis morals.
Primer que res dir-vos que seria molt interesant que poguéreu dedicar un temps a llegir els documents que vaig a posar a continuació, se que es pot fer un poc farragós, però estan molt bé. No obstant això, podeu elegir els que vos vinga de gust i comentar-lo/los.
Primer vos pose l'entrevista, és molt curteta, fàcil de llegir, molt interesant i a més ens dóna un punt de vista més subjectiu que els altres dos documents: s'anomena "El deporte ayuda en nuestra educación moral": http://www.sport.es/es/noticias/mas-deportes/deporte-ayuda-nuestra-educacion-moral-2438879
A continuació, vos he posat un estudi basat en els dilemes sociomorals, que tracta sobre el desenvolupament moral en l'esport escolar en el context europeu (Universitat Austral de Xile, Facultat de Filosofia i Humanitats), aquest és més llarg, simplement podeu pegar una ullada de tots els sistemes d'analisi que han utilitzat i llegir un poc de què va: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0718-07052010000200005
I finalment, vos pose un article de efdeportes.com de dues pàgines, que personalment l'he trobat molt interessant, i que tracta  de diluir quins són els valors educatius que l'esport escolar pot transmetre als seus alumnes.
 "el hombre, si no quiere dejar de ser hombre, debe alimentar
valores, recuperar los perdidos o avizorar otros nuevos, debe
buscar en los mismos hábitos de la sociedad cuanto de 

aprovechable y valorizador pueda sacar de ellos".

Cagigal, ¡Oh deporte! (Anatomía de un gigante).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada